субота, 09 травня 2020 14:37

В Антарктиді наклав на себе руки українець

В Антарктиді наклав на себе руки українець
Василь Омелянович покінчив життя самогубством на станції "Академік Вернадський". Фото: uac.gov.ua

На станції "Академік Вернадський" у п'ятницю, 8 травня, покінчив життя самогубством кухар 25-ї Української антарктичної експедиції Василь Омелянович.

Як зазначається, на такий крок його підштовхнули особисті проблеми. Про це повідомляє пресслужба Національного антарктичного наукового центру.

"Усі ми знали Василя як дуже спокійну, виважену та добру людину, справжнього професіонала. Це була вже п'ята його експедиція на станцію "Академік Вернадський". Зараз ми з'ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми. На жаль, всі ми живі люди, і ніхто наперед не знає, що для кого стане останньою краплею чи "соломинкою, яка зламала спину". Вирішуватиметься питання доставки тіла в Україну. Обов'язки кухаря на станції наразі по черзі виконуватимуть усі інші учасники експедиції", – повідомив керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік покінчив з життям на обсервації

Василь Омелянович народився 1985 року. Жив у місті Малині Житомирської області.

"Надзвичайно скромна людина, спеціаліст своєї справи, надійний товариш і романтик – таким ми будемо пам'ятати Василя Омеляновича", - додали у відомстві.

У США наклала на себе руки провідна лікарка Лора Брін, яка боролася з пандемією коронавірусу у Нью-Йорку. Жінка очолювала департамент невідкладної допомоги в лікарні на Манхеттені.

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиді наклав на себе руки українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути