понеділок, 08 квітня 2019 18:10

Шахраї-валютники ошукали людей на 2,7 млн грн

Шахраї-валютники ошукали людей на 2,7 млн грн
У Києві двоє шахраїв через фіктивні пункти обміну валют ошукували людей на великі суми. Фото - Радіо ТРЕК

У Києві двоє шахраїв через фіктивні пункти обміну валют ошукували людей на великі суми. Злочинці брали в оренду приміщення, що мали запасний вихід, облаштовували їх під пункти обміну валют. Після цього розміщували в інтернеті оголошення про купівлю та продаж іноземної валюти за завищеним курсом.

У такий спосіб двоє злочинців у період з липня до серпня 2017 року видурили близько 2,7 млн грн, - повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має зв'язки в поліції: скандал із кременчуцьким шахраєм набирає обертів

"Отримавши від клієнта гроші, "касир", згідно з розподіленою роллю, за допомогою кнопки магнітних замків блокував вхідні двері. Потерпілі вийти з приміщення не могли. А зловмисник у цей час зникав з місця вчинення злочину разом з грошима", - йдеться у повідомленні.

Дарницький районний суд Києва визнав обох обвинувачених винними у цих злочинах. Одного засуджено на 7 років в'язниці з конфіскацією майна. Інший дістав 5 років.

На проспекті Праці в Бердянську озброєний грабіжник влаштував стрілянину. Поранено двоє людей. За попередньою інформацією, невідомий чоловік зі зброєю напав на обмінний пункт. Як розповідали очевидці, він намагався обміняти фальшиві гроші, а коли не вийшло, то відкрив вогонь.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї-валютники ошукали людей на 2,7 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути