середа, 29 січня 2020 18:10

Шахраї вкрали гроші постраждалих від вибуху дітей
3

На Тернопільщині шахраї вкрали із банківської карти   360 тис. грн  благодійної допомоги, яку перераховували на лікування постраждалих від вибуху хлопців із села Угрин
Фото: tp.npu.gov.ua
На Тернопільщині шахраї вкрали із банківської карти   360 тис. грн  благодійної допомоги, яку перераховували на лікування постраждалих від вибуху хлопців із села Угрин
На Тернопільщині шахраї вкрали із банківської карти   360 тис. грн  благодійної допомоги, яку перераховували на лікування постраждалих від вибуху хлопців із села Угрин

На Тернопільщині шахраї вкрали 360 тис. грн із картки мешканки села Угринів Підгаєцького району.

Це гроші, яку благодійники перераховували на лікування дітей, травмованих в результаті вибуху газу в сільському клубі, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"До жінки зателефонував чоловік і представився працівником банку на ім'я Роман. Він заявив, що на її рахунок надходять великі суми коштів і вони не поміщаються на її електронний гаманець. Невідомий запропонував здійснити кілька маніпуляцій для отримання цих грошей", - сказано в повідомленні.

Чоловік порекомендував зняти з рахунку частину коштів та перекинути їх на вказані рахунки. Таким чином жінка на 17 тис. грн через термінал поповнила мобільні телефони кільком абонентам.

Після цього вона, знявши зі свого рахунку гроші, почала перекидати їх через банківський термінал на картки, які диктував по телефону невідомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину вибуху у сільському клубі на Тернопільщині

"Проте електронний гаманець банк заблокував через перевищення ліміту і додзвонювач сказав піти в фінустанову та розблокувати його. Жінка так і зробила, скориставшись допомогою працівника банку. Останнього зацікавила сума, яку перекидала жінка. Проте відвідувачка запевнила, що все гаразд, а гроші йдуть на благодійність", - розповіли в поліції.

В результаті таких маніпуляцій жінка віддала всі гроші шахраям. Звернулася до поліції потерпіла лише через півтори доби після злочину, коли зрозуміла, що зробила, каже начальник обласної поліції Олександр Богомол.

"Пполіцейські звернулися до банку, аби заблокувати викрадені кошти. На даний час проводяться заходи по інших регіонах України, аби встановити злочинців та притягнути їх до відповідальності. Ми проведемо максимальні оперативні заходи, щоб повернути кошти. За первинною інформацією, шахраї дзвонили з Дніпропетровської області. Наші колеги допомагають у проведенні слідчих дій. Одна з версій - дзвонили з місць позбавлення волі", - говорить Богомол.

Триває слідство.

8 дітей віком від 12 до 17 років постраждали від вибуху газу під час репетиції Різдвяного вертепу в селі Угринів Підгаєцького району 3 січня. У всіх потерпілих медики констатували опіки обличчя та кінцівок 1-2 ступеня. На сьогодні 4-х уже виписали на амбулаторне лікування додому, ще 4 перебувають у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї вкрали гроші постраждалих від вибуху дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути