вівторок, 27 жовтня 2020 18:08

Шахраї організували мережу call-центрів і спустошували рахунки людей

Шахраї організували мережу call-центрів і спустошували рахунки людей
Шахраї орендували у Вінниці приміщення, облаштували їх необхідною оргтехнікою. Зловмисники найняли працівників з числа молоді, навчили їх, як за допомогою певних схем виманювати гроші в людей

У Вінниці поліцейські викрили злочинну групу шахраїв, які через нелегальні call-центри виманювали гроші в людей. Щоденний обіг грошей, отриманих шахрайським шляхом, становив близько $20 тис.

Шахраї орендували у Вінниці приміщення, облаштували їх необхідною оргтехнікою. Зловмисники найняли працівників з числа молоді, навчили їх, як за допомогою певних схем виманювати гроші в людей, повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 3 млн грн щомісяця: викрили шахрайський call-центр

За допомогою спеціальних програм оператори центрів отримували персональні дані клієнтів та телефонували людям. Під час розмови, представившись працівниками фінансових установ, вони дізнавалися персональну інформацію людей та код, надісланий на мобільний телефон потерпілих. За допомогою цих даних вони переказували гроші клієнтів на власні рахунки.

27 жовтня поліцейські провели обшуки в приміщеннях, де діяли call-центри. Вони вилучили понад 40 одиниць комп'ютерної техніки та телекомунікаційного обладнання, sim-карти операторів стільникового зв'язку, зокрема й закордонних, покрокові інструкції працівників "call-центру", а також інше технічне обладнання та документи, що підтверджують злочинну діяльність.

У поліції відкрили кримінальне провадження за шахрайство. Досудове розслідування триває. Встановлюють коло причетних до злочину осіб та загальну сума завданих збитків.

У Дніпрі поліцейські припинили діяльність шахрайських call-центрів. Представляючись банківськими працівниками, шахраї отримували дані, за допомогою яких списували з рахунків довірливих громадян усі гроші.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї організували мережу call-центрів і спустошували рахунки людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути