Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 18:10

Шахраї організували мережу call-центрів і списували гроші з рахунків людей

Шахраї організували мережу call-центрів і списували гроші з рахунків людей
Представляючись банківськими співробітниками, шахраї отримували дані, за допомогою яких списували з рахунків довірливих громадян всі гроші

У Дніпрі поліцейські припинили діяльність шахрайських call-центрів. Представляючись банківськими співробітниками, шахраї отримували дані, за допомогою яких списували з рахунків довірливих громадян всі гроші. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочинці безшумно обікрали банкомат у дитячій поліклініці

"Шахраї орендували у м. Дніпро квартири та офісні приміщення, облаштували їх необхідною оргтехнікою, найняли та навчили "співробітників". Потім, за допомогою програм, що дублювали сайти відомих банківських установ, оператори отримували персональні дані клієнтів та телефонували людям. Під час розмови, представившись працівниками фінансових установ, вони дізнавалися код, надісланий на мобільний телефон потерпілих. Це давало їм можливість переказувати гроші клієнтів на власні рахунки", — йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що серед потерпілих не тільки громадяни України, а й інших країн. Поліцейські провели обшуки в приміщеннях, де функціонували call-центри і вилучили понад 150 одиниць комп'ютерної техніки - монітори, системні блоки, ноутбуки, а також чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими. Крім цього, у приміщенні перебувало понад 200 "операторів".

У поліції відкрили кримінальне провадження за шахрайство. Триває досудове розслідування. Встановлюється коло причетних до злочину осіб та загальна сума завданих збитків.

У Сумах кіберполіцейські викрили шахрайський call-центр. Його оператори видавали себе за працівників банку. Вони в телефонних розмовах з іноземцями випитували конфіденційну інформацію, а далі – виводили гроші з їхніх рахунків. Сума збитків, яких завдали шахраї іноземцям, — близько 3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї організували мережу call-центрів і списували гроші з рахунків людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути