четвер, 16 вересня 2021 14:39

Рвонуло не одразу: вцілілий турист розповів про смертельний вибух у Карпатах

Рвонуло не одразу: вцілілий турист розповів про смертельний вибух у Карпатах
У Карпатах на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей туристи розвели багаття й стався вибух. У результаті двоє людей загинули. Ще п'ятеро - скалічилися. Фото: facebook.com/malysh.orest

Уцілілий під час вибуху в горах на Івано-Франківщині турист Орест Малиш розповів подробиці трагедії.

Вибух стався не одразу, як розвели багаття. Туристи встигли зварити вечерю і вже сиділи грілися, написав чоловік у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Карпатах: показали місце вибуху

"Ми були в горах з друзями. Нас було 10 дорослих і двоє діток наших. Розпалили вогонь на горі на місці, де раніше палили його до нас. Зварили їсти і сиділи грілись біля вогню. Дітей вклали спати. Десь за півтори години я пішов по дрова. У цей момент стався вибух на місці вогнища. Що саме вибухнуло - ми не знаємо", - каже чоловік.

Уточнив, що двоє його друзів загинули. В одного дрібні порізи. Чотири жінки з опіками та рваними ранами. Його дружина в найважчому стані. Діти та ще троє чоловіків не постраждали.

15 вересня 10 туристів із двома дітьми з Коломиї зупинилися на привал на полонині Під Берди поблизу села Вороненка Надвірнянського району на Івано-Франківщині.Розвели багаття. Приблизно о 21:20 стався вибух. Двоє людей загинули.

В операції взяли участь рятувальники з Ворохти, Верховини, Яремчі, Заросляка, Косова й Івано-Франківська. А згодом долучилися надзвичайники із сіл Лазещина, Ясіня, а також із Рахова Закарпатської області.

Одна із травмованих туристок була у важкому стані, її на ношах рятувальники знесли до підніжжя гори.

На місці події виявили характерну вибоїну та уламки металу з корозією. Припускають, що це снаряд однієї зі світових війн.

Зараз ви читаєте новину «Рвонуло не одразу: вцілілий турист розповів про смертельний вибух у Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути