середа, 23 лютого 2011 12:15

Руйнівний землетрус у Новій Зеландії вбив 75 людей
19

Фото: Фото: Reuters

Кількість жертв руйнівного землетрусу у новозеландському Крайстчерчі продовжує зростати.

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кі оголосив у країні надзвичайний стан. Згідно з останніми даними, поштовх магнітудою у 6,3 бала забрав життя 75 людей, передає Бі-Бі-Сі.

Як повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, громадяни України не постраждали в результаті стихії.

Як уточнив мер Крайстчерча Боб Паркер, 55 тіл загиблих вже упізнано, ще 20 поки що не піднято з-під завалів. За словами місцевих поліцейських, місто нагадує поле бою, на деяких вулицях все ще лежать тіла загиблих, які бригади медиків поки що не встигли відвезти, передає Lenta.ru.

Понад 300 людей вважають зниклими безвісти. За останні години з-під завалів вдалося витягти живими 48 постраждалих. Більш як 500 осіб - як професійних рятувальників, так і волонтерів - працюють на розчищенні завалів. До рятувальної операції також залучено армію.

Землетрус може боляче вдарити по кишенях страхових компаній. Так, згідно з даними J.P. Morgan, стихія може коштувати страховикам $12 млрд, передає Reuters з посиланням на інформовані особи, що мали доступ до матеріалів JP Morgan.

Потужний підземний поштовх на Південному острові Нової Зеландії було зафіксовано 22 лютого о 12.51 за місцевим часом. Це найпотужніше стихійне лихо, що спіткало Нову Зеландію за останні 80 років. У місті виведено з ладу телефонний зв'язок та лінії електропередачі, водогінні труби лопнули й затопили вулиці. Зруйновано мости. У центрі зруйновано дуже багато будинків, сильно постраждали церкви.

Землетрус спровокував сходження 30 мільйонів тонн криги з льодовика Південних Альп - приблизно за 250 кілометрів від міста Крайстчерч.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівний землетрус у Новій Зеландії вбив 75 людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути