четвер, 27 вересня 2012 15:42

Руйнівний шторм вдарив по Великій Британії. Такого не було років 30

Найбільш руйнівний за останні 30 років шторм, який накрив Велику Британію п'ять днів тому, може розвернутися на 180 градусів і вдарити по південній частині країни. Про це повідомляє газета The Daily Mail з посиланням на прогнози метеорологів.

За даних експертів, затяжні дощі припиняться, але на зміну їм прийдуть зливи. 27 вересня фахівці заявили, що це самий потужний шторм з тих, що країна переживала з вересня 1981 року. Буря, що обрушилася на північний схід Англії і Уельс, принесла зливові дощі і підтопила близько 400 домогосподарств.

Автор: Фото: Reuters
  Сотні людей були змушені залишити домівки
Сотні людей були змушені залишити домівки

Сотні людей були змушені залишити домівки: по країні діє близько 60 попереджень про повінь, і в деяких регіонах людям не дозволяють ночувати на цих територіях. На ніч їх відправляють у тимчасове житло в безпечний районах. У четвер більше ста тисяч людей були інформовані владою про те, що вони знаходяться в небезпечній зоні.

Автор: Фото: Reuters
  Затяжні дощі припиняться, але на зміну їм прийдуть зливи
Затяжні дощі припиняться, але на зміну їм прийдуть зливи

Транспортна система перебуває в стані хаосу: багато трас зруйновано або затоплені, збився розклад поїздів, зафіксовані випадки відключення електрики в районах від Корнуолла до Норфолка. Одним з найбільш сильно постраждалих міст став Ньюберн (Newburn) на північному сході Великої Британії. Газета The Independent повідомляє, що там мали місце випадки мародерства. Грабіжники, які вкрали велосипеди на кілька тисяч доларів, відчували себе абсолютно безкарно: через те, що дороги в місті залиті водою і мулом, їх не могла переслідувати поліція.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівний шторм вдарив по Великій Британії. Такого не було років 30». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути