понеділок, 27 серпня 2012 15:05

Буревій на Рівненщині валив столітні дуби на будинки
11

Знеструмило понад 100 населених пунктів
Фото: Фото: Прес-служба МНС
Впродовж дня сильно парило, а пізно ввечері налетіла гроза
Столітні дуби навіть покидало на житлові будинки
Стовбури, що звалилися на хати, доводиться розрізати бензопилами
Деякі дуби повиривало з корінням і кинуло на дорогу

Минулої ночі негода вдруге за тиждень наробила проблем мешканцям Рівненської області. Внаслідок шквальних поривів вітру знеструмило понад 100 населених пунктів у 9 районах – 95 сіл повністю і ще 8 частково. Впродовж дня сильно парило, а пізно ввечері налетіла гроза.

Найбільше дісталося Рівненському, Сарненському та Костопільському районам, де повалено десятки дерев. Деякі дуби повиривало з корінням і кинуло на дорогу та житлові будинки.

"На щастя, обійшлося без людських жертв. Хоча будівлі постраждали – сильним вітром позривало черепицю та шифер з дахів. А у селищі Клевань Рівненського району столітні дуби навіть покидало на житлові будинки. Повалені дерева центральну вулицю перекрили – дорогу чистили за допомогою спецтехніки", - розповідають у прес-центрі обласного управління МНС. – "Стовбури, що звалилися на хати, доводиться розрізати бензопилами і стягувати з покрівель потужним краном".

На одній з вулиць селища дерево закрило собою вхід до будинку, де знаходилася самотня літня жінка. Перелякана господиня всю ніч не могла заснути – хоча стихія вирувала близько двох годин. Лише вранці заблокований прохід звільнили рятувальники.

Учора в Рівному через негоду на 17 хвилин раніше почали святковий феєрверк – о 21.43 замість 22-ої години. 26 серпня жителі відзначали День міста, який святкують в останню неділю літа.

Нагадаємо, попередній буревій 20 серпня пройшовся по північних районах Рівненщині. У селі Миляч Дубровицького району тоді зірвало 100 листів шиферу з даху місцевої школи, пошкодило покрівлі житлових будинків.

Зараз ви читаєте новину «Буревій на Рівненщині валив столітні дуби на будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути