вівторок, 28 серпня 2012 16:36

Вітер зірвав зі столичного будинку утеплювач та завалив вхід
8

Фото: Фото Андрія Жигайла

24 серпня близько 02:00 сильний вітер зірвав утеплювач з новобудови по вулиці Сергія Лазо 4-6, що у Дарницькому районі столиці. Будівельні матеріали впали під під'їзд сусіднього триповерхового будинку та перекрили вихід з нього.

У вівторок вранці, під під'їздом лежать залишки пінопласту, жовта стіна будинку пошарпана. Штукатурку та пінопласт будівельники винесли до смітника та кинули поруч з контейнером.

"Я на третьому поверсі живу. О другій годині ночі прокинувся від сильного гуркоту. Думав салюти пускають, свято все таки. Потім подивився у вікно а на вулиці дощ ллє, думав грім вдарив у хату. А потім побачив під дверима парадного, завал білого пінопласту. Відразу сусіди почали виходити, намагаючись зрозуміти що трапилося. Двері завалів по саму вуличну лампочку, квіти, що висадили місцеві навесні поламало і притиснуло до землі", — згадує Дмитро Козловський, мешканець будинку по вулиці Алма-Атинській, 95. — "Вранці будівельники розібрали завал ти винесли кудись. Я спеціально вийшов подивитись, так вони пінопласт посадили на клей, а металеві вертушки, що мають бути по технології, ні одного не знайшов. Ці самі діячі, до цього нам пішохідну доріжку робили, так умудрились заасфальтувати каналізаційний колодязь, який потім тиждень колупали комунальники".

Будувати тут почали позаторік. Звели три панельних будинки на 24 та 22 поверхи. Один з них здали у експлуатацію, в нього заселяються люди.

Через новобудову, у сусідніх домах почали тріскати стіни, скаржаться місцеві мешканці.

"Ми мусили зробити ремонт, бо пішли тріщини по стінах кімнатами. Будинок великий, тяжкий, а наш триповерховий він просто видавлює. В нас через те будівництво одні проблеми. Це не перший раз падає штукатурка. Десь два місяці тому ледь не прибило нашого двірника, він тільки встиг нагнутись, як впав кусок. Минулої весни там впав гусенечний кран. Його стрілу, за метр від нашого будинку, зупинило дерево. А ще, кажуть що, там нвтопилась машина, що забивала сваї під будинок. Пів котлован затоплено було", - зазначив Козловський.

Будівництвом займається комунальне підприємтсво "Житлоінвестбуд-УКБ".

"Ми все правильно робили. Посадили на клей та сітку. Те, що відпало, так то буревій винуватий. Ми все прибрали на наступний день. На місце обриву поставимо новий утеплювач", — розповів виконроб Віктор.

Зараз ви читаєте новину «Вітер зірвав зі столичного будинку утеплювач та завалив вхід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути