Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2022 22:32

Розтрата сотень мільйонів гривень: ексголові ДФС оголосили підозру

Розтрата сотень мільйонів гривень: ексголові ДФС оголосили підозру
Детективи Національного антикорупційного бюро оголосили підозру колишньому голові Державної фіскальної служби та його раднику. Фото: Укрінформ

Детективи Національного антикорупційного бюро оголосили підозру колишньому голові Державної фіскальної служби та його раднику.

Обох підозрюють в одержанні 722 млн гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба НАБУ в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ з'ясовує, чи причетне керівництво "Антонова" до знищення "Мрії"

Про підозру у підкупі також повідомили і власнику агрохолдингу.

Детективи встановили, що протягом 2015-2016 років глава ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди за вчинення дій, пов'язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень.

Зазначається, що надання неправомірної вигоди в іноземній валюті ($5,5 млн та 21 млн євро) відбувалося із використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, що належали власнику одного із агрохолдингів.

А одержання вигоди проходило через підприємства-нерезиденти, контроль над діяльністю яких здійснював безпосередньо глава ДФС, його радник та інші особи, пов'язані з ним родинними відносинами.

Кошти між вказаними юридичними особами перераховували під виглядом надання та отримання позик або постачання продукції. До протизаконної діяльності підозрювані також залучили й інші підприємства, зареєстровані за межами України.

Повідомляється, що частина коштів такої неправомірної вигоди була сформована безпосередньо із грошових коштів бюджетного відшкодування ПДВ, конвертованих у іноземну валюту.

Зараз вирішується питання про застосування щодо підозрюваних запобіжних заходів.

Як пише "Українська правда", правоохоронці не називають імен фігурантів справи, але головою ДФС із 5 травня 2015 до 3 березня 2017 року був Роман Насіров.

Працівники НАБУ затримали Насірова 2 березня 2017 року, після того його відсторонили від посади.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили колишнього народного депутата на спробі підкупу за €22 млн мера Дніпра Бориса Філатова.

Правоохоронці не називають прізвища затриманого. Видання Цензор.НЕТ повідомило, що йдеться про колишнього нардепа Максима Микитася.

Зараз ви читаєте новину «Розтрата сотень мільйонів гривень: ексголові ДФС оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути