понеділок, 01 жовтня 2018 13:14

Росія готувала масові теракти в Україні

Росія готувала масові теракти в Україні
Російський журналіст Аркадій Бабченко розповів про теракти, які готував в Україні Борис Герман. Фото - Радіо Свобода

Крім замаху на журналіста Аркадія Бабченка, російські спецслужби готували масові теракти із застосуванням важкого озброєння по всій Україні. А також вбивства опозиціонерів в інших країнах. Підготовкою в Україні займався Борис Герман. Він був завербований російськими спецслужбами.

Теракти по всій країні готувалися як мінімум за 11 місяців безпосередньо до замаху на журналіста, повідомив Бабченко у Facebook.

"Готувалися довго. Готувалися серйозно. З переносними зенітно-ракетними комплексами, з протитанковими комплексами, з гранатометами, з угрупованнями в різних містах, зі створенням проросійських партій, із закиданням терористичних угруповань із Росії та так далі. Скільки цих угруповань, я не знаю. Герман каже про декілька. В'ячеслав Пивоварник (підозрюваний у замаху на Бабченка, - Gazeta.ua) називає як мінімум 3 – одне мало зустрітися зі свідком у Києві, одне стежило за журналістом у Києві, одне організовувало вбивство мого друга, біженця та активного учасника опозиційного руху, який жив у Вільнюсі. Це без урахування групи Тараса Стельмашенка, що пройшла навчання в Ростові та перекинута до України, яка була затримана в рамках справи Бориса Германа. Частково їхній план реалізований в Одесі", - наголошує Бабченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Бабченка: повідомили про перебіг розслідування справи

Він зазначив, що "імовірно, сліди замовлення терористичних актів ведуть до кухаря президента РФ Володимира Путіна - Євгена Пригожина. Його структури працюють у тісній взаємодії зі спецслужбами Росії. Швидше за все, і координуються саме звідти. Це дає підставу говорити про державний тероризм".

"Після провалу терактів почалася масштабна, масова інтернет-атака на українських і проукраїнських блогерів. Були забанені аккаунти десятків людей із загальною аудиторією за мільйон читачів. Це безпрецедентна акція, такого не було ще жодного разу. Ці сліди також ведуть до пригожинських структур", - упевнений журналіст.

Нічого ще не закінчилося. Вони будуть продовжувати, додав Бабченко.

Ввечері 29 травня цього року в Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. Наступного дня під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Повідомив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Ним виявився Борис Герман. За тиждень також було повідомлено про підозру ще одному організатору злочину - В'ячеславу Пивоварнику. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито, за даними СБУ, перебувають у списку потенційних жертв Кремля та їх мали усунути.

Зараз ви читаєте новину «Росія готувала масові теракти в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути