пʼятниця, 01 липня 2022 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни з літаків вдарили по Зміїному фосфорними бомбами

Росіяни з літаків вдарили по Зміїному фосфорними бомбами
Два літаки РФ скинули дві фосфорні бомби на Зміїний. Фото: скрін з відео

Російські окупанти з двох літаків вдарили фосфорними бомбами по острову Зміїному.

Сталося це сьогодні, 1 липня, після того, як Збройні сили України вибили їх з острова. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на Зміїному втратила техніки на понад $900 млн – Forbes

За його словами, два літаки Су-30 повітряно-космічних сил ЗС РФ з аеродрому Більбек двічі вдарили фосфорними бомбами по Зміїному, де нібито "завершили виконання завдань".

"Керівництво збройних сил РФ не дотримується навіть власних заяв, які декларують "жест доброї волі". Усім, хто говорить про домовленості з Росією, варто знати ці факти. Єдине, у чому противник послідовний, це незмінна "влучність" ударів", – зазначив Залужний.

У ніч на 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний, повідомив Залужний.

Російські окупанти захопили Зміїний 24 лютого в день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на острові Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни з літаків вдарили по Зміїному фосфорними бомбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути