вівторок, 08 листопада 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вгатили по семи областях. Атакована інфраструктура – Генштаб

Росіяни вгатили по семи областях. Атакована інфраструктура – Генштаб
Армія РФ атакує Україну.  Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Минулої доби, 7 листопада, російські окупанти продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 8 листопада.

"Ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Протягом минулої доби противник завдав дев'ятьох ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", – йдеться у зведенні.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Водночас загроза нових атак з Білорусі по території України зберігається.

"Республіка Білорусь й надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Білорусі. Зберігається загроза завдання противником авіаційних ударів із застосування ударних безпілотних літальних засобів з території та повітряного простору цієї країни", – попередили в Генштабі.

На інших напрямках минулої доби ворог здійснював обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав кількість населених пунктів, по яким били окупанти

На Слобожанському напрямку гатив із танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Уди, Стариця, Чугунівка, Фиголівка та Дворічанське.

На Куп'янському та Лиманському напрямках атакував з артилерії різних типів у районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Стельмахівка, М'ясожарівка, Греківка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман.

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ.

На Авдіївському напрямку – з танків та всього спектру артилерії поблизу населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Пречистівка, Времівка, Новосілка, Нескучне та Новопіль.

На Запорізькому напрямку – з різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Темирівка, Ольгівське, Успенівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Новоданилівка та Степове.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу ворога зазнали райони населених пунктів, що межують з лінією зіткнення. Від вогню з РСЗВ постраждали населені пункти Вищетарасівка, Іллінка та Марганець Дніпропетровської області.

Рано-вранці 8 листопада в окремих районах Запоріжжя було чутно вибухи. Гучні звуки пролунали одразу після оголошення повітряної тривоги о 4:29. Дозволили покинути укриття о 5:01, за даними ЗМІ.

Офіційної інформації щодо причин вибухів та на їхніх наслідків на цю мить немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вгатили по семи областях. Атакована інфраструктура – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути