неділя, 05 березня 2023 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни продовжують спроби створити умови для наступу на ще двох напрямках

Росіяни продовжують спроби створити умови для наступу на ще двох напрямках
Окупанти продовжують масовано обстрілювати Україну. Фото: Getty Images

Російські загарбники й надалі порушують норми міжнародного гуманітарного права, продовжують завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення, намагаються знищити критичну інфраструктуру нашої країни.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону, на окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Про це увечері 5 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

"Здійснив артилерійські обстріли понад 35 районів населених пунктів Херсонської області та місто Херсон. Є жертви серед цивільного населення та пошкодження цивільної інфраструктури", – повідомили у командуванні.

На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Не припиняє штурмів Бахмута та навколишніх населених пунктів.

"Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах населених пунктів Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Широка Балка, Дружба, Григорівка, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області", – йдеться у повідомленні.

Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Сєверне, Побєда та Мар'їнка Донецької області. Обстрілів зазнали 18 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилерія ЗСУ знищила пункти управління росіян, авіація "досипала" з неба

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України.

У російському вищому військовому керівництві назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті.

Командувач східним військовим округом Рустам Мурадов відзвітував про "успіхи" 155 бригади морської піхоти на Вугледарському напрямку, передає Генштаб у зведенні.

Президент РФ Володимир Путін надав йому за це звання генерал-полковника. Тепер міністр оборони Сергій Шойгу вимагає від генерала відпрацювати звання та взяти місто за будь-яку ціну.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжують спроби створити умови для наступу на ще двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути