Ексклюзиви
субота, 23 грудня 2023 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни незначно просунулись біля Авдіївки - аналітики ISW

Росіяни незначно просунулись біля Авдіївки - аналітики ISW
Біля Авдіївки тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська незначно просунулися на південний схід і північний захід від Авдіївки Донецької області.

Так, геолокаційні кадри, опубліковані 21 і 22 грудня, вказують на те, що війська РФ незначно просунулися на північний схід від Опитного і на північний схід від Степового. Про це йдеться у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Російські "воєнкори" стверджують, що їхні війська просунулися на 400 метрів углиб на північний захід від Степового вздовж залізниці і на 150 метрів у бік Невельського і Первомайського з позицій, розташованих у Водяному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 667-й день війни: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Разом з тим, російські та українські джерела повідомляють, що позиційні бої тривають біля самої Авдіївки, на схід від Новобахмутівки та Новокалинового, а також поблизу Степового. Запеклі бої також йдуть у промисловій зоні та біля садового товариства Виноградники, а також поблизу Невельського та Первомайського.

Один з російських "воєнкорів" стверджує, що темп бойових дій в районі Авдіївки не знизився, а українські війська продовжують контратакувати.

За даними аналітиків, на Авдіївському напрямку діють підрозділи 9-ї окремої мотострілецької бригади армійського корпусу так званої ДНР.

Українські війська добре підготували фортифікацію та оборонні споруди на флангах Авдіївського напряму. Однак, росіяни змогли "продавити" їх кількістю своєї піхоти та великими втратами. Про це розповів командир 2 механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко.

Українські війська, за його словами, тримали дві лінії оборони на північному та південному фланзі біля Авдіївки. Але позначилась кількість бійців.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни незначно просунулись біля Авдіївки - аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути