Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Авдіївкою нормальна лінія оборони. Але росіяни протискають кількістю - комбат ЗСУ

Під Авдіївкою нормальна лінія оборони. Але росіяни протискають кількістю - комбат ЗСУ
Українські війська продовжують утримувати позиції в районі Авдіївки. Фото: militaryland.net

Українські війська добре підготували фортифікацію та оборонні споруди на флангах Авдіївського напряму.

Однак, росіяни змогли "продавити" їх кількістю своєї піхоти та великими втратами. Про це в інтерв'ю Українській правді розповів командир 2 механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко.

Українські війська, за його словами, тримали дві лінії оборони на північному та південному фланзі біля Авдіївки. Але позначилась кількість бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США показали свіжі карти боїв в Україні

"Якщо нас оборонялося 500, а їх іде 5000, то і ми, і вони зазнають втрат. Але вони свої 5000 "розділили" на сьогодні, завтра, післязавтра. І щодня вони йдуть. А у нас колись було 500, то з кожним вдень ця цифра зменшувалась. Люди втомилися. Так, підходили резерви, але не в такій кількості, яка могла б їх зупинити", - сказав Губаренко.

За його словами, під Авдіївкою були зведені повноцінні інженерні укриття - бліндажі, окопи на повний зріст, система мінування та інженерні загородження. Саме завдяки ним було знищено 80% техніки РФ на північному фланзі Авдіївки.

"Вночі виповзали, перекривали дорогу, клали шлагбауми, виставляли мінні загородження на залізничну колію. Наступного дня йшла техніка і підривалася. Мінні поля, інженерні загородження розкладалися навіть у тих місцях, де був мінімальний варіант проходу. На цьому "мінімальному маршруті" підірвалось десять одиниць техніки. Тобто ми готувалися", - додав Губаренко.

Загалом на фронті минулої доби відбулось 95 бойових зіткнень. Про це вранці 22 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 22 атаки противника східніше Новокалинового, Новобахмутівки та Авдіївки, а також 13 атак в районах Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «Під Авдіївкою нормальна лінія оборони. Але росіяни протискають кількістю - комбат ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути