субота, 22 жовтня 2022 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагаються рятуватись радянськими баржами ‒ британська розвідка

Росіяни намагаються рятуватись радянськими баржами ‒ британська розвідка
По Антонівському мосту в Херсоні ввечері 20 жовтня було завдано чергового удару. Фото: facebook.com/sergey.khlan

Російські загарбники намагаються зміцнювати переправи через Дніпро на Херсонщині.

Зокрема, окупанти завершили будівництво баржового мосту поряд із пошкодженим Антонівським. Про це, посилаючись на дані своєї розвідки, повідомляє міноборони Великої Британії.

Використання таких мостів передбачалося ще планами операцій у Європі за радянських часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили переможні новини з поля бою

"Цілком ймовірно, що це перший випадок, коли російським військовим доводиться використовувати цей тип мосту за десятиліття. Використання цивільних барж, ймовірно, надасть Росії додаткові матеріальні та матеріально-технічні переваги. Оскільки вона втратила значну кількість військового мостового обладнання та інженерного персоналу під час вторгнення", ‒ йдеться у повідомленні.

Якщо баржовий міст зазнає пошкоджень, Росія, ймовірно, намагатиметься його швидко відремонтувати або замінити пошкоджені ділянки.

"Нині їхні сили та пункти переправи через річку Дніпро зазнають дедалі більшого тиску в Херсоні", ‒ констатує британська розвідка.

Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв. Станом на 21 жовтня, російські окупанти проводять заходи з вивільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів та медичного персоналу", – звітує Генштаб ЗСУ.

Збройні сили України на півдні знищили за добу щонайменше 17 окупантів, ворожу реактивну систему залпового вогню "Град" і три склади з боєприпасами. Авіацією відпрацьовано 10 ударів по скупченню техніки противника й опорних пунктах в Бериславському і Баштанському районах, повідомило вранці 22 жовтня оперативне командування "Південь" у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагаються рятуватись радянськими баржами ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути