Ексклюзиви
субота, 22 жовтня 2022 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог готує Херсон до вуличних боїв – Генштаб про ситуацію на півдні

Ворог готує Херсон до вуличних боїв – Генштаб про ситуацію на півдні
Місто Херсон залишила значна частина населення. Фото: Армія Inform

На Південнобузькому напрямку російські окупанти обстріляли райони понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них: Нововоскресенське, Мирне, Давидів Брід та Новогреднєве.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 22 жовтня. Противник здійснив обстріли в районах Вугледара, Пречистівки, Времівки, Великої Новосілки, Білогір'я, Зеленого Гаю та Малої Токмачки.

"За наявною інформацією, місто Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв. Станом на 21 жовтня, російські окупанти проводять заходи з вивільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів та медичного персоналу", – звітує Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія значно наростила корабельне угруповання у Чорному морі

У місті Енергодар на Запоріжжі російські військові грабують залишені квартири та готелі, в яких проживали.

"Зростає рівень невдоволення діями військового керівництва з боку цивільного населення Російської Федерації. Зокрема, через мобілізацію, яка і досі триває у віддалених регіонах, незважаючи на офіційне оголошення її завершення. Разом із пошуком зброї російське військове керівництво не полишає спроб залучення до війни в Україні іноземних найманців. У одній із країн Близького Сходу, продовжується вербування бойовиків", – йдеться у повідомленні.

Російські окупанти спробують підірвати греблю Каховської гідроелектростанції, щоб прикрити відступ і створити буферну зону в Херсонській області. Звинуватити у підриві окупанти планують Україну.

Зараз ви читаєте новину «Ворог готує Херсон до вуличних боїв – Генштаб про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути