четвер, 26 травня 2022 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують провокації за допомогою захопленого українського катера

Росіяни готують провокації за допомогою захопленого українського катера
Окупанти здійснили три нальоти на Миколаївщині та Херсонщині гелікоптерами Мі-8. Фото: pixabay.com

Російські окупанти можуть вдатися до провокаційних обстрілів іноземних цивільних суден з українського катера, який захопили ще на початку повномасштабної війни.

Один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних сил України росіяни перемістили в акваторію Чорного моря, повідомляє у Facebook Оперативне командування "Південь".

"Поблизу острова Зміїний виявили катер України, що був захоплений окупантами в Бердянську на початку вторгнення. Імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, у своїх провокаціях з обстрілом іноземних цивільних суден, а може, і прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські винищувачі перехопили та знищили дві ворожі ракети

У Миколаївській і Херсонській областях окупанти здійснювали нальоти вертольотами Мі-8. Один із нальотів зірвали. За минулу добу українські військові знищили 20 солдатів противника три самохідні артустановки, а також кілька одиниць автомобільної техніки.

На півдні ворог здійснює системні артилерійські атаки на українські позиції та мирні населені пункти. Попри це сили оборони півдня України продовжують ведення бойових дій. За минулу добу там ліквідували 20 окупантів і знищили дві самохідні артустановки, одну зенітну, а також автомобільну техніку.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують провокації за допомогою захопленого українського катера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути