четвер, 18 липня 2024 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни активізувалися на всіх напрямках. ЗСУ знищують їх на землі, воді і у повітрі - Генштаб

Росіяни активізувалися на всіх напрямках. ЗСУ знищують їх на землі, воді і у повітрі - Генштаб
Українські воїни знищують російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська активізувалися на всіх напрямках.

Ворог застосовує усі наявні сили та засоби для досягнення своїх цілей. Українські воїни у надзвичайно складних умовах завдають ворогу непоправних втрат, знищують його на землі, воді і у повітрі. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби відбулося 73 бойових зіткнення.

"Найактивніше окупант діє на Покровському та Курахівському напрямках, де відбулась понад третина від усіх бойових зіткнень", - пише Генштаб.

На Покровському напрямку відбулась найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти, за підтримки бомбардувальної і штурмової авіації, здійснили 15 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Уманського та Яснобродівки.

Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили шість атак противника, дев'ять атак тривають.

На Курахівському напрямку тривають бої поблизу Красногорівки, Карлівки і Парасковіївки. У цьому районі сьогодні відбито шість атак окупаційної армії, шість боєзіткнень тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити

Протягом доби від російських терористичних атак постраждала низка населених пунктів Сумської і Чернігівської областей, таких як Угроїди, Ободи, Кремський Бугор.

Під обстріл російських некерованих авіаційних ракет потрапив населений пункт Журавка. Ворог здійснює у прикордонних районах диверсійно-розвідувальну діяльність.

Під постійним вогнем ворожої авіації перебуває Харківщина. Сьогодні російські терористи скинули 11 КАБів. Росіяни цілили у райони населених пунктів Вовчанські Хутори, Стариця, Липці, Веселе.

На Харківському напрямку російські окупанти вісім разів намагались здійснити штурм оборонних рубежів українського війська у районі Глибокого і Вовчанська. Тривають три бойових зіткнення. Ситуація - під контролем наших військ.

На Куп'янському напрямку ворог за підтримки авіації, п'ять разів активно йшов на позиції наших підрозділів у районі Синьківки, Стельмахівки і Берестового, тривають три боєзіткнення. Українські воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили сім атак на позиції українських воїнів поблизу Макіївки, Невського, Тернів і Торського. Три боєзіткнення завершилися без успіху для противника, ще чотири - тривають, пише Генштаб.

На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Переїзне, Спірне, Берестове українські воїни відбили п'ять атак окупаційної армії.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили чотири штурми позицій нашого війська поблизу Іванівського, Часового Яру і в напрямку Новомаркового. Ворогом зздійснив авіаційні удари штурмовою і бомбардувальною авіацією по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до десяти. Російські окупанти зосередились у районах Північного та Торецька, де відбулось девять боєзіткнень, ще одне - поблизу Нью-Йорка. Українські воїни відбили всі атаки окупантів. Ворог активно застосовував авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардуванням піддались райони населених пунктів Північне і Торецьк.

На Времівському напрямку ворог активно застосовує авіацію, вдарив по районах населених пунктів Шевченко, Берестки, Велика Новосілка, Урожайне.

На Оріхівському напрямку росіяни провалили п'ять спроб атакувати наші підрозділи поблизу Малої Токмачки, Роботиного і в напрямку Новоандріївки і Нестерянки.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Українські воїни відбили два штурми ворожої піхоти.

За 874 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 563 640 осіб, 15 883 броньованих машин, 8245 танків, 361 літак, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

7 липня у Донецькій області українські воїни-зенітники збили літак окупантів Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни активізувалися на всіх напрямках. ЗСУ знищують їх на землі, воді і у повітрі - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути