Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2024 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Усі російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити
10

Саміт Європейської політичної спільноти у Великій Британії
Фото: president.gov.ua
Саміт Європейської політичної спільноти у Великій Британії
Саміт Європейської політичної спільноти у Великій Британії
Саміт Європейської політичної спільноти у Великій Британії
Саміт Європейської політичної спільноти у Великій Британії

Президент України Володимир Зеленський закликав західних лідерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для знищення військових об'єктів на території країни-агресора Російської Федерації.

Зокрема, знищити аеродроми, з яких злітають ворожі літаки, які бомблять дітей і цивільних громадян. Про це Зеленський сказав на саміті Європейської політичної спільноти, який проходить у Великій Британії.

"Чим менше у нас буде обмежень для використання зброї, тим більше Росія буде рухатися у напрямку миру. З російських аеродромів злітають літаки, які бомблять наших дітей, громадян. Всі ці аеродроми необхідно знищити. Це означатиме не лише знищення певних цілей, а й здатності Росії продовжувати цю війну", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із новим прем'єром Великої Британії. Лондон озвучив меседж Путіну - фото

"Ми зупинили російський наступ на Харків. Крапка. Путін пожертвував десятками тисяч своїх громадян, але не досягнув нічого суттєвого. Це стало можливим завдяки хоробрості наших воїнів і хоробрості наших партнерів, які зняли обмеження на використання західної зброї вздовж нашого кордону. Чи призвело це до ескалації? Ні. Навпаки, це перешкодило спробі Путіна розширити війну. Чи була якась відповідь Путіна? Ні", - сказав Зеленський.

"Що ефективнішою буде наша протиповітряна оборона, то безпораднішим буде Путін. Що менше в нас буде обмежень на використання дієвої зброї, то активніше Росія прагнутиме миру", - заявив президент України.

Сьогодні президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Великої Британії. Країни європейського простору вчетверте збираються на саміт обговорити спільні теми і виклики, сказав Зеленський. Глава держави проведе двосторонні зустрічі із партнерами, відбудеться підписання нових безпекових угод.

Зараз ви читаєте новину «Усі російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути