четвер, 27 квітня 2023 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіян чекає "сюрприз" у Бахмуті: в "Едельвейсі" розповіли про бої за місто

Росіян чекає "сюрприз" у Бахмуті: в "Едельвейсі" розповіли про бої за місто
Українські війська тримають оборону в Бахмуті. Фото: prm.ua

Українські війська не планують залишати Бахмут. ЗСУ нині активно тримають оборону цього міста.

Більше того, готують "сюрприз" для російських загарбників у Бахмуті. Про це в ефірі національного телемарафону розповів керівник пресслужби 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Микита Шандиба, передає Gazeta.ua.

"Про виведення наших військ з Бахмута сто відсотків не йдеться. Ми активно обороняємося, можна сказати, що готуємо невеликий сюрприз для ворога. Нехай це поки що залишається таємницею", – сказав Шандиба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ССО зі своїми бійцями проїхався Бахмутом: кадри виїзду

За його словами, у місті нині важка ситуація. Окупанти не можуть прорвати оборону ЗСУ. Хоча для цього загарбники використовують артилерію та піхоту.

"Дорогу життя", яка поєднує Бахмут і наші позиції з нашим тилом, ми тримаємо. За неї йдуть активні бої. Росіяни намагаються її забрати, перерізати нам логістику. Але сили нашої оборони тримають її", – зазначив Шандиба.

Він наголосив, що не можна недооцінювати потужності Росії. Військовий також спростував чутки про те, що "вагнерівці" почали залучати до участі у бойових діях жінок.

"Жінки не зустрічалися, але їм вистачає і їхніх чоловіків. У них населення велике, тому "м'яса" вистачає", – наголосив Шандиба.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 54 атаки противника на цих ділянках фронту. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар'їнку.

Зараз ви читаєте новину «Росіян чекає "сюрприз" у Бахмуті: в "Едельвейсі" розповіли про бої за місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути