вівторок, 27 листопада 2018 20:38

Росія влаштувала нову провокацію

Росія влаштувала нову провокацію
Росіяни влаштували провокацію на Сумщині. Фото: Еcc

Жителі Путивлівського району Сумської області почали отримувати провокативні SMS-повідомлення з пропозицією прибути до найближчої військової частини.

Повідомлення приходили від імені Міністерства оборони України, однак в оборонному відомстві заявили, що не мають відношення до розсилання подібних "запрошень". Про це пише прес-служба Міноборони в Facebook.

"Міністерство оборони України повідомляє, що не має жодного відношення до розсилання подібних повідомлень та й ніколи Збройні Сили України не вдавалися до подібних заходів інформування громадян", - наголошують військові.

Водночас в Міноборони нагадали, що "є чимало прикладів розсилання спам-повідомлень російськими окупаційними військами і незаконними збройними формуваннями, яких підтримує Росія на території Донецької та Луганської областей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це – війна в Європі" - президент Естонії різко відреагувала на агресію в Азові

"Подібний інформаційний вплив на громадян України, які проживають на прикордонних з Росією територіях, є нічим іншим, як черговим проявом "гібридної" агресії РФ проти нашої держави", - наголошують в оборонному відомстві.

Військові закликають довіряти лише офіційній інформації та повідомляти компетентні органи з метою належного адекватного реагування на інформаційну агресію.

Воєнний стан мав би бути введений також в областях, прикордонних із Білоруссю, де розміщені військові бази Російської Федерації. Про це сказав політичний оглядач і голова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгірьов.

Зараз ви читаєте новину «Росія влаштувала нову провокацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути