пʼятниця, 09 березня 2007 09:18

Росія відмовилась повертати грамоту про заснування Чернівців

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін в офіційному листі мерові Чернівців Миколі Федоруку відмовився сприяти поверненню з Росії грамоти про заснування Чернівців.

Про це повідомили в прес-центрі міськради.

"Відповідно до російського законодавства, всі архівні документи, які зберігаються в державних музеях Російської Федерації, є державною власністю й не можуть бути передані в інші країни", - сказано в листі Черномирдіна.

У лютому Федорук в офіційному листі звернувся до Черномирдіна із проханням посприяти поверненню з Росії грамоти про заснування Чернівців.

18 грудня 2006 року під час робочого візиту в Чернівецьку область прем"єр-міністр Віктор Янукович дав доручення Міністерству закордонних справ посприяти Чернівцям у поверненні оригіналу грамоти до 600-річчю міста.

За даними українських істориків, оригінал грамоти молдавського князя Олександра Доброго від 8 жовтня 1408 року про заснування міста зберігається у відділі рукописів Державного історичного музею Росії.

Чернівці будуть відзначати 600-річчя в жовтні 2008 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилась повертати грамоту про заснування Чернівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути