четвер, 26 травня 2022 09:27

Росія та Китай вперше з 24 лютого провели спільні військові навчання

Росія та Китай вперше з 24 лютого провели спільні військові навчання
РФ та Китай провели спільні військові навчання. Фото: Kremlin.ru

Росія та Китай провели перші спільні військові навчання з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Вони відбулися у вівторок, 24 травня. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставленого чиновника США.

Відомо, що військові скерували бомбардувальники над морями в північно-східній Азії. Ймовірно, вони демонстрували силу, коли президент США Джо Байден відвідував Токіо, де відбувся саміт коаліції Quad. Її сформували частково для протидії китайській силі в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Він зустрічався також з лідерами Австралії, Японії та Індії.

Зазначається, що бомбардувальники пролетіли над Японським морем у вівторок вранці. Після цього вони продовжили рух на південь у напрямку до Східнокитайського та Філіппінського морів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах

Через кілька годин Південна Корея підтвердила навчання та заявила, що два китайські військові літаки та чотири російські військові літаки увійшли в зону протиповітряної оборони біля східного узбережжя країни. Водночас у її повітряний простір вони не вторглися.

Джерело видання також зазначило, що в американців є докази того, що у навчаннях брали участь, ймовірно, китайські військово-морські судна.

"Ми розглядаємо військові навчання, проведені в розпал зустрічі на вищому рівні між Японією, США, Австралією та Індією, як намір продемонструвати силу проти Японії, яка була організатором зустрічі. Також той факт, що ця діяльність була проведена в розпал саміту Quad, вважається більш провокаційною, ніж інші навчання в минулому", - зазначив прем'єр-міністр Японії Нобуо Кіші у коментарі журналістам.

Російські бомбардувальники Ту-22М3, Ту-95, Ту 160 над Азовським та Каспійським морями провели навчання. Зокрема, вони відпрацювали умовні пуски крилатих ракет. Російська армія почала активніше залучати літаки для підтримки наземного наступу своїх підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Китай вперше з 24 лютого провели спільні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути