четвер, 02 лютого 2023 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розпадеться: у Зеленського зробили категоричну заяву

Росія розпадеться: у Зеленського зробили категоричну заяву
Після поразки у війні з Україною Росія неминуче розвалиться на окремі суверенні держави, впевнений радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: ОП

Після поразки у війні з Україною Росія неминуче розвалиться на окремі суверенні держави.

Зокрема, в РФ почнуться трансформації, пов'язані з частковим відновленням суверенних прав етнічних спільнот і цей процес неминучий. Про це у коментарі "УНІАН" заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Подоляк переконаний, що якщо Росія зазнає ще кількох тактичних поразок в Україні, її неминуче витіснять за міжнародно визнані кордони нашої держави, і після цього етнічні республіки РФ почнуть висувати Кремлю ультиматуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ готується до наступу": у Зеленського сказали, коли чекати посилення боїв

"Це об'єктивний історичний процес, і Росія через цей процес пройде. Це буде одним з обов'язкових наслідків війни. І десь всередині Росії це вже починає вимальовуватися. Зрозуміло, що ще має пройти якийсь час і мають відбутися поразки Росії на тих чи інших напрямках в Українї", – радник голови ОП.

За його словами, починаючи війну в Україні 2014 року, диктатор Володимир Путін не розумів, що сама Росія є клаптиковою державою, у якій дуже мало щирої єдності.

"Вся їхня єдність побудована тільки на одній речі – силовому придушенні прав людини", – підкреслив Подоляк.

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Росіяни намагаються прорвати українську оборону, але наші захисники дають їм відсіч. Про це свідчить карта бойових дій на 2 лютого, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter. Судячи з карти, найзапекліші бої точаться у Донецькій та Луганській областях.

Російські сили продовжують спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках попри великі втрати. Загарбники сконцентрували у цих районах велику кількість живої сили, але Сили оборони України вдало відбивають атаки.

Зараз ви читаєте новину «Росія розпадеться: у Зеленського зробили категоричну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути