четвер, 02 лютого 2023 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні: британська розвідка показала свіжу карту боїв

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Росіяни намагаються прорвати українську оборону, але наші захисники дають їм відсіч. Про це свідчить карта бойових дій на 2 лютого, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

Судячи з карти, найзапекліші бої точаться у Донецькій та Луганській областях.

Російські сили продовжують спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках попри великі втрати. Загарбники сконцентрували у цих районах велику кількість живої сили, але Сили оборони України вдало відбивають атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Буданова сказали, чи буде масштабний наступ з Білорусі найближчими тижнями

На інших напрямків активних бойових дій не фіксують. Противник продовжує завдавати ударів по мирних населених пунктах вздовж лінії фронту.

Тим часом українські військові накривають вогнем тилові позиції та місця скупчення живої сили армії РФ.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карта бойових дій в Україні на 2 лютого 2023 року
Карта бойових дій в Україні на 2 лютого 2023 року

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

Головне поле бою, де проходитимуть вирішальні та тяжкі бої, зосереджуватиметься саме на сході – у Донецькій та Луганській областях, прогнозують українські розвідники.

Росія може провести кілька етапів великих наступальних операцій в Україні. Кульмінацією цих наступів стане повне захоплення Донецької та Луганської областей. Водночас малоймовірно, що окупанти зможуть утримати ці позиції, вважає американський Інститут вивчення війни.

1 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів. А на сході України ситуація стає ще жорсткішою.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: британська розвідка показала свіжу карту боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути