неділя, 22 січня 2023 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли настане вирішальний момент війни: у ГУР зробили прогноз

Коли настане вирішальний момент війни: у ГУР зробили прогноз
Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький каже, що вирішальні бої відбудуться до початку літа. Фото: pravda.com.ua

Весна та початок літа будуть вирішальним моментом у війні України проти російської агресії.

Тільки тоді можна буде говорити про терміни закінчення війни. Про це в інтерв'ю Delfi.ee сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

"Весна та початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ Росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом Росії та Путіна", ‒ наголосив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує нові ракетні атаки – розвідка

За його словами, новий напад росіян на Київ через Білорусь малоймовірний. Так само як і активні бойові дії на півдні України. Загарбників нині більше хвилює Крим.

"Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни", ‒ сказав Скібіцький.

Вирішальні та тяжкі бої будуть у двох областях ‒ Донецькій та Луганській. Їх росіяни намагаються повністю окупувати.

"Вони не змогли виконати своє головне завдання, з якого розпочинали так звану "спеціальну військову операцію" ‒ повну окупацію Донецької та Луганської областей. Приблизно у лютому-березні будуть бої за ці області, росіяни намагатимуться взяти під свій контроль Куп'янськ, Сватове, Кремінну у напрямку Харківської області", ‒ наголосив Скібіцький.

Те, що головне поле бою буде на Донбасі, нині підтверджують бої за Бахмут та Соледар.

Збройні сили України зроблять усе можливе, аби завершити війну у поточному році. Головною метою є вихід до кордонів нашої країни 1991 року. Про це в інтерв'ю Corriere della Sera заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

Російські окупанти можуть розпочати новий наступ на Запорізьку область. Водночас, на Харківському напрямку ворог намагатиметься зупинити український контрнаступ.

Зараз ви читаєте новину «Коли настане вирішальний момент війни: у ГУР зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути