пʼятниця, 06 січня 2023 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прирівняла тимчасово захоплені українські території до Крайньої Півночі ‒ Гайдай

Росія прирівняла тимчасово захоплені українські території до Крайньої Півночі ‒ Гайдай
За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, тимчасово окуповані Росією території фактично прирівняли до Крайньої Півночі. Фото: 5.ua

Росія фактично прирівняла мешканців тимчасово захоплених українських територій до жителів Крайньої Півночі РФ.

Це передбачено ухваленою Росією постановою щодо особливостей застосування трудового законодавства РФ, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, при прийомі на роботу до працівників, які не мають громадянства РФ, але станом на 30 вересня проживали у псевдореспубліці, до 1 липня 2023 року не застосовуються особливості регулювання, передбачені главою 50 трудового кодексу РФ. Йдеться про "особливості праці осіб, що працюють в районах Крайньої Півночі та прирівняних до неї місцевостей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини ЗСУ: Гайдай розказав про ситуацію у Кремінній

"Для примусово мобілізованих працівників запропоновано зберігати робочі місця, але зарплату лише до 1 липня. Крім того, якщо евакуйований працівник не вийшов на роботу протягом шести місяців від дня інформування роботодавцем про поновлення трудової діяльності, трудові відносини з ним будуть припинені", ‒ зазначив Гайдай.

Він також наголосив, що на захоплених територіях триває примусова паспортизація населення.

"Банківські установи, що діють там, вимагають для оформлення платіжних карток винятково паспорти РФ", ‒ наголосив Гайдай.

За його словами, продовжується терор мирного населення псевдореспублік. Так, перевірки, які відбулися в Половинкиному та Титарівці, тепер досягли Старобільська.

"У зв'язку з високою ефективністю засобів вогневого ураження Сил оборони, окупанти посилили в місті адміністративний та контррозвідувальний режими. Особливо уважно вони перевіряють мобільні телефони місцевих жителів. Приділяють увагу особам, у яких в списках є номери абонентів українських операторів зв'язку", ‒ додав Гайдай.

Російські окупанти протягом 5 січня продовжували обстрілювати територію України. Завдали 17 авіаційних ударів та здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 січня.

У Каховці Херсонської області російські окупанти намагаються заборонити обіг української гривні. Для цього проводять рейди торговельними точками, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 січня.

Зараз ви читаєте новину «Росія прирівняла тимчасово захоплені українські території до Крайньої Півночі ‒ Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути