Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія завдала 17 авіаударів. Є "прильоти" по цивільній інфраструктурі – Генштаб

Росія завдала 17 авіаударів. Є "прильоти" по цивільній інфраструктурі – Генштаб
Генштаб повідомив оперативну інформацію з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти протягом 5 січня продовжували обстрілювати територію України.

Завдали 17 авіаційних ударів та здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по цивільній інфраструктурі. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 січня.

"Небезпека авіаційних та ракетних ударів ворога залишається на всій території України", – йдеться в повідомленні.

Ситуація на напрямках фронту на 6:00, за даним Генштабу

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

На Слобожанському артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка і Фиголівка Харківської області.

На Куп'янському зафіксували ворожий вогонь у районах населених пунктів Тавільжанка, Дворічна, Вільшана, Синьківка, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне і Берестове на Харківщині та Куземівка, Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи атакували Запоріжжя: є загиблі й поранені

На Лиманському напрямку обстрілів зазнали Макіївка, Площанка, Кузьмине та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв Верхньокам'янське, Спірне, Берестове, Білогорівку, Веселе, Яковлівку, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Білу Гору, Курдюмівку, Диліївку, Озарянівку, Північне, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогневе ураження потрапили Красногорівка, Авдіївка, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському окупанти обстріляли Микільське, Вугледар та Пречистівку Донецької області.

На Запорізькому вогневого впливу зазнали Времівка, Зелене Поле і Новопіль на Донеччині. Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Щербаки, Степове і Приморське Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.

На Херсонському, зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Чорнобаївка та Токарівка.

Російські загарбники готують черговий масований ракетний удар по Україні на православне Різдво, 7 січня, розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

На 4 січня в Чорному морі перебували лише три російські кораблі, та серед них немає жодного ракетоносія. За словами Гуменюк, це може свідчити про те, що вдарять пізніше. Наприклад, на Різдво.

Зараз ви читаєте новину «Росія завдала 17 авіаударів. Є "прильоти" по цивільній інфраструктурі – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути