вівторок, 03 травня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче легітимізувати наратив про Третю світову війну в Україні

Росія хоче легітимізувати наратив про Третю світову війну в Україні
Росіян стає дедалі важче пояснити затяжність бойових дій в Україні. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російська Федерація намагається легітимізувати в інформаційному просторі наратив про те, що на території України триває Третя світова війна.

Пояснити росіянам те, що бойові дії в Україні мають затяжний характер, стає дедалі важче. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Тезу про те, що Росія воює з усім світом, промовив 22 квітня генерал-майор РФ Рустам Міннєкаєв. Він порівняв "спецоперацію" з Другою світовою, тому що, за його словами, "і тоді, і зараз весь світ був налаштований проти РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розказав, що буде "перемогою" для Росії у війні з Україною

25 квітня міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров сказав, що "НАТО вступив у проксівійну з Росією". Вже 2 травня голова Держдуми В'ячеслав Володін запропонував притягувати до відповідальності як воєнних злочинців тих, хто постачає в Україну зброю.

"До того ж упродовж двох місяців для демонізації країн, консолідованих навколо України, Росія дезінформує населення про діяльність міжнародної мережі біологічних лабораторій, які начебто розробляють зброю масового ураження", - додали в повідомленні.

У Росії почали готуватися до можливої епідемії холери в прикордонних з Україною областях. Відповідальність за це традиційно спробують перекласти на Україну, звинувативши в "застосуванні біологічної зброї".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче легітимізувати наратив про Третю світову війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути