четвер, 01 вересня 2022 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Російського танкіста посадили на вісім років

Російського танкіста посадили на вісім років
Росіянин пограбував мешканця села Халявин. Фото: gp.gov.ua

Командира танка 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії Росії засудили до восьми років та шести місяців позбавлення волі.

Його визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни, повідомляє Офіс генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готували держпереворот: судитимуть діячів, які працювали з організацією Медведчука

"Прокурори у суді довели, що обвинувачений брав участь у повномасштабному вторгненні збройних сил РФ та 24 лютого 2022 року перетнув державний кордон України з території Республіки Білорусь у складі танкового екіпажу з метою збройного захоплення міста Чернігова", – йдеться у повідомленні.

Росіянин на початку березня напав на мешканця села Халявин та пограбував його. Погрожував українцю розстрілом. Пізніше Збройні сили України взяли його в полон.

Окупант визнав свою провину та щиро покаявся. Суд взяв до уваги як доводи сторони обвинувачення, так і доводи захисника.

Вирок законної сили не набрав.

Служба безпеки України повідомила про підозру за трьома статтями гауляйтеру окупантів в Енергодарі Запорізької області, який наказав вивезти з тимчасово захоплених ворогом територій майже 140 тис. т зерна. Псевдопосадовець працював над встановленням окупаційного режиму, а також видавав злочинні розпорядження, які дозволили окупантам забирати активи українського бізнесу.

Служба безпеки України повідомила про підозру 10 колаборантам у Донецькій і Луганській областях. Додатково оголосили про підозру так званому меру Маріуполя та чотирьом його "заступникам".

Зараз ви читаєте новину «Російського танкіста посадили на вісім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути