субота, 27 серпня 2022 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Гауляйтер Маріуполя та колишні депутати міськради від ОПЗЖ – СБУ повідомила про підозру черговій партії колаборантів
1

Служба безпеки України повідомила про підозру 10 колаборантам у Донецькій і Луганській областях.

Додатково оголосили про підозру так званому меру Маріуполя та чотирьом його "заступникам". Їх звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України у складі організованої злочинної групи, повідомляють у пресслужбі СБУ.

Зібрали докази співпраці із загарбниками колишніх депутатів Маріупольської міської ради від ОПЗЖ. Вони добровільно перейшли на бік ворога й організовують роботу органів окупаційної влади.

СБУ повідомила про підозру ще 10 колаборантам на Донеччині й Луганщині
Фото: ssu.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали зрадника, який "наводив" ракетні удари РФ по школах Миколаєва

"Також очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили "залишити" за собою власні посади й за окупаційного режиму. Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову "адміністрацію Станично-Луганського району ЛНР", а й всіляко намагаються довести свою лояльність", – ідеться в повідомленні.

Вони тиском, обманом і маніпуляціями змушують місцевих мешканців працювати на окупантів. Регулярно агітують і закликають підтримувати агресора.

Добровільно пішов на угоду з ворогом також очільник одного зі структурних підрозділів захопленого Луганськгазу.

Щоб обійняти псевдопосаду керівника "Марківського міжрайонного управління експлуатації газового господарства", він наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства.

Чоловік також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, у якій розташувалися представники окупаційної "влади" й незаконні збройні формування.

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині. Після окупації жінка очолила так зване управління Пенсійного фонду Новопсковського району ЛНР.

З початку війни на території Луганщини виявили понад 400 фактів колабораційної діяльності. Тільки ДБР за період війни в області зареєстрували 241 кримінальне провадження щодо працівників правоохоронних органів, які зрадили присязі й почали працювати на країну-агресорку.

Керівнику Інституту підготовки юридичних кадрів Служби безпеки України повідомили про підозру в державній зраді. Упродовж лютого-березня він схиляв військовослужбовців не чинити опір збройним силам країни-агресорки РФ і перейти на бік ворога.

Зараз ви читаєте новину «Гауляйтер Маріуполя та колишні депутати міськради від ОПЗЖ – СБУ повідомила про підозру черговій партії колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути