Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 16:47

Рівненський студент загинув через снаряд у вогнищі

Рівненський студент загинув через снаряд у вогнищі

У селі Руда-Красна на Рівненщині поховають 17-річного Петра Дубенчука, який несподівано помер минулої неділі, 6 квітня. Учора ввечері юнак з трьома друзями подався до лісу неподалік села Зоря Рівненського району. Хлопці жартували між собою й розвели на землі багаття, щоб погрітися. Через 5 хвилин вогнище раптом вибухнуло – Петра поранило металевими осколками. Виявилося, що у вогні розірвався старий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

"Це сталося у лісі близько 18-ої години. Хлопці розповідають, що ходили біля багаття, коли у вогні щось вибухнуло. Петя був найближче - раптом закричав і впав, по руці у нього кров текла. Друзі злякалися, викликали йому "швидку допомогу". Їх трьох не зачепило, а він один постраждав, - розповідають односельці. – Завезли його в шоковому стані до районної лікарні. На жаль, медики його не порятували – так він і помер у реанімації, всього через кілька годин після тої прогулянки у лісі".

Лікарі кажуть, що юнак отримав рвану рану лівої руки та тупу травму живота. Після повідомлення про вибух до лісу виїхала слідчо-оперативна група міліції.

"Причиною вибуху справді міг бути старий артснаряд, на якому підлітки розпалили вогонь, - підтверджує Ігор Яблонський, який тимчасово виконує обов'язки начальника Рівненського райвідділу міліції. – Рештки снаряду вилучили і направили у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Тіло загиблого юнака доставили у морг".

Правоохоронці підозрюють, що у землі навколо вогнища можуть бути й інші старі боєприпаси. Територію тимчасово огородили і виставили охорону до приїзду фахівців.

"Петро був єдиним сином у родині, мав одну старшу сестру і двоє молодших. Закінчив школу і поступив у Рівне - до технічного коледжу при Національному університеті водного господарства і природокористування. Навчався там на другому курсі. Батьки ще не приходили до нас реєструвати його смерть", - додають у Жобринській сільській раді, до якої входить Руда-Красна.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський студент загинув через снаряд у вогнищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути