середа, 20 березня 2013 09:07

Рівненський податківець "кришував" незаконний видобуток бурштину

Рівненський податківець "кришував" незаконний видобуток бурштину
Співробітники СБУ затримали обох зловмисників саме під час одержання чергової частини хабара. Фото: www.mukachevo.net

Співробітники управління СБУ в Рівненській області викрили організовану групу, яка в змові з працівником податкової міліції займалася незаконним видобутком бурштину. За "кришування" старателі щотижня сплачували правоохоронцю майже 2 тис. Доларів.

"Встановлено, що у вересні 2012 року троє мешканців Володимирецького району створили групу для систематичного незаконного видобутку бурштину на території району. З цією метою вони придбали 6 мотопомп кустарного виробництва та встановили в місцях ймовірного видобутку бурштину. При цьому, організатор злочинної групи залучив до протиправної діяльності працівника податкової міліції Державної податкової служби", - розповідає Інна Лісовська з прес-служби обласного управління СБУ.

Податківець за гроші консультував незаконних копачів бурштину, як уникнути відповідальності.

"Згідно з домовленістю за сприяння у здійсненні протиправної діяльності "старателі" сплачували правоохоронцю по 50 доларів США з однієї мотопомпи за кожний день роботи. Загалом за тиждень вони платили йому - 1500-2000 доларів США", - додають в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині мер Новогродівки і його заступник погоріли на 6 тисячах гривень

Міліціонер залучив до роботи також і колишнього свого колегу. Йому доручили збирати гроші з членів угрупування. Колишній податківець також телефоном повідомляв членам організованої групи відомості про можливі перевірки та рейди з виявлення фактів незаконного видобутку бурштину.

В СБУ кажуть, що учасники організованої групи протягом жовтня –листопада минулого року незаконно видобули понад 30 кг бурштину.

"Співробітниками СБУ було задокументовано три факти одержання правоохоронцем та його спільником на системній основі хабарів, на загальну суму близько 5,5 тисяч доларів США. Гроші давалися за сприяння в незаконному видобутку бурштину та повернення вилучених мотопомп. 25 листопада 2012 року співробітники СБУ затримали обох зловмисників саме під час одержання чергової частини хабара в сумі 2,5 тисячі доларів США", - зазначає Інна Лісовська.

Прокуратура Рівненської області провела розслідування кримінального провадження за ознаками злочину пов'язаного з одержанням хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням. Учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні ними злочинів щодо порушення правил охорони та використання надр, а також з одержанням хабара у великому розмірі. Міліціонеру загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років і конфіскація майна.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський податківець "кришував" незаконний видобуток бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути