пʼятниця, 19 травня 2023 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО відреагували на пропозиції "заморозити" війну

В РНБО відреагували на пропозиції "заморозити" війну
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував пропозиції "заморозити" війну в Україні. Фото: facebook.com/rnbou

У Раді національної безпеки та оборони відреагували на публікацію американського видання Politico, у якій йдеться, що США нібито допускають варіант "замороження" війни в Україні за корейським сценарієм.

Рішення прийматиметься винятково президентом Володимиром Зеленським та народом України. Про це в ефірі національного телемарафону 19 травня сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

За його словами, будь-яке рішення має бути насамперед справедливим стосовно України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче нав'язати Україні "мир" за корейським сценарієм - Данілов розповів подробиці

"Ми з великою повагою ставимося до всіх країн-партнерів, до їх урядів, до їх очільників, але ми маємо на увазі, що рішення буде прийматися в нашій країні, рішення буде прийматись президентом та нашим народом. І якщо хтось вважає, що замість нас можуть приймати рішення і нам диктувати ті, чи інші умови, то це неможливо. Ми дуже дорого платимо кожного дня за свою свободу і якщо хтось вважає, що цю свободу треба заморозити, ну якось дивно все це виглядає", ‒ заявив Данілов.

Він підкреслив, що припинення війни може бути лише на умовах України.

"Позиція нашого президента чітка і зрозуміла. Є 10 пунктів нашого миру. Будь ласка, долучайтесь. Якщо ви їх підтримуєте, ми з задоволенням готові про це говорити", ‒ сказав секретар РНБО.

Він нагадав, що жодна країна світу не вірила в те, що в України будуть спроможності в лютому 2022 року боронити свою країну.

"Ми довели, що є. Потім казали місяць-два-три, ми довели, що ми можемо триматися стільки, скільки потрібно, тому що це наша свобода, наша країна, і наша незалежність", ‒ наголосив Данілов.

Президент Володимир Зеленський не бачить можливості для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Український лідер вважає президента РФ "неадекватним". Про це він сказав в інтерв'ю італійським медіа під час візиту до Рима.

Зеленський нагадав, що 2019 року шукав будь-яких можливостей для переговорів з Путіним, щиро сподіваючись на припинення війни.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО відреагували на пропозиції "заморозити" війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути