середа, 10 серпня 2022 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ накрила Миколаїв "Смерчами": серед жертв – дитина
8

10 серпня близько 2:00 ворог обстріляв Миколаїв реактивними снарядами залпового вогню "Смерч".

Щонайменше трьох людей поранено, зазначив у середу голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні. Серед них 13-річна дівчинка.

"Унаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки. Також на одному з підприємств від обстрілів понівечені склади й автобаза. Детальну інформацію уточнюють", – ідеться в повідомленні.

Пошкоджено вісім приватних будинків. У семи з них побиті вікна, двері, дах і фасад. Ще в одному внаслідок влучання боєприпасів сталася пожежа. Вогонь знищив дах, перекриття та утеплювач будівлі. Займання ліквідували рятувальники. Інші чотири житлові будинки через обстріли поки що без електроенергії. Пошкоджень від влучань боєприпасів чи уламків не мають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зляться через Новофедорівку. Росіяни обстріляли Миколаїв

Вчора в першій половині дня і сьогодні вночі внаслідок ворожих обстрілів Шевченківської громади в селі Шевченкове й селищі Луч пошкоджено житлові будинки й господарські споруди.

9 серпня вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище
Фото: ДСНС
9 серпня вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище
9 серпня вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище
9 серпня вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище
9 серпня вчергове під російський обстріл потрапило Галицинівське лісове урочище

Також 9 серпня у другій половині дня внаслідок обстрілів Первомайської громади в селі Костянтинівка відбулося займання сухостою на прилеглих територіях житлових будинків. У селищі Первомайське наслідки пошкоджень після ворожих обстрілів уточнюються.

Ворог обстріляв і населені пункти Галицинівської громади. У результаті ворожого вогню пошкоджено житлові будинки. загорілася хвойна підстилка й лісові насадження Галицинівського лісового урочища.

"Обстрілів зазнала Широківська громада. Близько 16:00 були обстріли за межами села Поляна, внаслідок чого відбулося займання полів. Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії розмежування. Інформацію щодо пошкоджень і постраждалих уточнюють", – додав Кім.

9 серпня о 7:00 російський ворог укотре обстріляв околиці Миколаєва. Минулося без жертв та постраждалих. Учора о 3:00 обстрілів зазнало селище Березнегувате. Пошкоджено житлові будинки. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється. 8 серпня орієнтовно о 14:00 були обстріли за межами села Поляна Широківської громади. У результаті влучань загорілися поля.

Зараз ви читаєте новину «РФ накрила Миколаїв "Смерчами": серед жертв – дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути