вівторок, 17 січня 2023 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може розпалити війну на Балканах: подробиці

РФ може розпалити війну на Балканах: подробиці
Президент РФ Володимир Путін може спровокувати конфлікт на Балканах, щоб відвернути увагу Заходу від війни в Україні. Фото: Getty Images

Країна-агресорка Росія може спровокувати конфлікт на Балканах, щоб відвернути увагу Заходу від війни в Україні.

Ціллю може бути Республіка Сербська в складі Боснії та Герцеговині, а також північ Республіки Косово. Про це під час засідання Міжнародного економічного форуму в Давосі заявив президент Північної Македонії Стево Пендаровський, передає РБК-Україна.

"У нас є дві хиткі точки в регіоні Західних Балкан. Це Республіка Сербська в складі Боснії та Герцеговині, а також північ Республіки Косово. Що робить режим Путіна? І це почалося багато років тому, не тільки з початком війни проти України. Він намагається спровокувати там людей, щоб підірвати цілісність цих двох країн", - сказав Пендаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили про збільшення армії ‒ створюють нові військові округи

За його словами, впродовж останнього року російська пропаганда та вкиди фейкових новин стали менш активними, оскільки режим Путіна повністю зосередився на протистоянні з західними союзниками через війну в Україні.

"На мою думку, якщо Росія спробує відвернути увагу Заходу від України, західні Балкани більше схильні стати місцем таких дій, ніж Балтія. І країни НАТО, ЄС, а також країни-кандидати на вступ в ЄС повинні подбати про це", – додав він.

Пендаровський наголосив, що США стануть ключовим гравцем в цій ситуації, адже за його словами, саме Вашингтон надає найбільше військової допомоги для Києва.

Російський президент Володимир Путін поручив новому командувачу російськими військами в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті. Про це сказав речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов телеканалу FREEДОМ.

Розвідка також має інформацію про ознаки підготовки російською окупаційною армією наступу на Запорізькому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «РФ може розпалити війну на Балканах: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути