Ексклюзиви
субота, 10 грудня 2022 22:30

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ більше не зможе запускати по Україні 100 ракет за раз: відома причина

РФ більше не зможе запускати по Україні 100 ракет за раз: відома причина
Атаки на авіабази в Росії змусили країну-агресорку розосередити свої бомбардувальники, через що ускладнилось постачання ракет до них. Фото: Главком

Росія більше не зможе запускати по 100 і більше ракет за раз.

Атаки на авіабази в Росії змусили країну-агресорку розосередити свої бомбардувальники, через що ускладнилось постачання ракет до них. Тож РФ не зможе влаштовувати масовані ракетні атаки по Україні, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Павло Нарожний, передає Gazeta.ua.

"Росія, звісно, злякалася і почала ховати свої Ту-195 та Ту-160 від ударів українських дронів. Вони це роблять, щоб розосередити, щоб не було єдиної точки, якою був "Енгельс", "Дягілєво". Це дуже сильно б'є по їхній логістиці, дуже важко буде доставляти ракети до їхніх ракетоносців. Тому вони не зможуть робити такі масовані атаки, тобто за раз до 100 ракет стріляти", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З аеродрому Дягілєво після вибухів зникли дев'ять бомбардувальників – ЗМІ

Він також назвав атаки на два російські аеродроми доволі успішними, незважаючи на пошкодження лише двох бомбардувальників.

"Я думаю, що з часом наші військові відточать свою практику, своє вміння, і ми будемо знищувати 5-10 ракетоносців за одну атаку. Чим більше буде знищено, тим менше буде у росіян можливості по нас стріляти", – сказав експерт.

За його оцінками, навіть за умов ураження одного-двох російських бомбардувальників за одну атаку, за кілька місяців вдасться знищити 30-40% флоту стратегічної авіації РФ.

Відразу на двох аеродромах в РФ вранці 5 грудня сталася "бавовна".

Вибухи пролунали в Саратовській області та біля Рязані. Є загиблі та поранені.

На обох аеродромах дислокується дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягілєво", в Саратовській області – "Енгельс".

Зараз ви читаєте новину «РФ більше не зможе запускати по Україні 100 ракет за раз: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути