пʼятниця, 27 липня 2018 07:54

Рештки згорілих торік дітей знайшли в Одесі

Рештки згорілих торік дітей знайшли в Одесі
Пожежа у дитячому таборі "Вікторія" сталася пізно ввечері 15 вересня 2017 року. Фото: УНІАН

Рештки знайшли фахівці міжнародного інституту експертиз з Естонії, яких залучили батьки загиблих дітей. Про це повідомив батько однієї із загиблих дівчаток Олексій Мазур.

"Вони знайшли частину щелепи і кістки. Фахівці передали знахідку до Одеського обласного бюро судово-медичних експертиз, де повинні з'ясувати, кому конкретно належать рештки", - сказав Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяких документів", - підрядники розповіли, як будували табір "Вікторія"

Фахівців з Естонії залучили батьки загиблих дітей. Вони не вірять даним офіційного слідства і не задоволені ситуацією, що склалася. Мазур, який проходить у кримінальному провадженні як потерпілий раніше звернувся до Приморського районного суду Одеси з проханням дозволити проведення незалежної експертизи. Суд клопотання задовольнив.

Коментуючи такий поворот подій, Мазур заявив, що батьки пішли на цей крок вимушено, оскільки раніше проведена експертиза нічого не встановила.

"Ні причину пожежі, ні порушень - нічого. За фактом ми не знаємо, в чому причина загибелі наших дітей. Надія лише на експертизу. Наша держава в особі слідчих органів не виправдала довіри", - сказав чоловік.

В Одесі пізно ввечері 15 вересня 2017 року на території дитячого комплексу "Вікторія" сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Було затримано директора комплексу Петроса Саркісяна і старшого вихователя Наталію Цокур (Янчик), яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 24 квітня 2018 року суд засудив Цокур до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки. Фігурантом справи також є підозрювана в халатності колишній віце-мер Одеси Зінаїда Цвірінько, розслідування щодо якої 27 квітня завершено. Матеріали передані до суду.

2 липня 2018 року адвокат 37 потерпілих сімей у суді подав клопотання про стягнення з Одеської міськради моральної шкоди в сумі 3,9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Рештки згорілих торік дітей знайшли в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути