середа, 20 січня 2021 16:16

"Дитину кинули в лайно і це - не наруга" - адвокат відреагував на вирок убивці Дарини Лук'яненко

"Дитину кинули в лайно і це - не наруга" - адвокат відреагував на вирок убивці Дарини Лук'яненко
Миколу Тарасова з Іванівки на Одещині засудили до 15 років в'язниці за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Фото: trassae95.com

Батьки 11-річної Дарини Лук'яненко з Іванівки на Одещині, яку жорстоко вбив сусід Микола Тарасов, вкрай невдоволені вироком.

Разом із адвокатом наполягали на найсуворішому покаранні – довічному ув'язненні. Тож вирок у 15 років оскаржуватимуть в зазначений законом термін. Про це Gazeta.ua розповів адвокат родини Рубен Степанян.

"Мене особливо вразило, що Тарасова виправдали за статтею наруга над тілом. З матеріалів справи знаємо, що з метою приховування злочину, він викинув труп у стічну яму з лайном і прикидав сміттям із двору – і це не наруга. Це окремий злочин, який він спланував. А після – пішов грати в комп'ютерні ігри. Якщо не мав на меті поглумитися над тілом, то мав би закопати тіло дитини в землю", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Дарини Лук'яненко: як і де живе родина засудженого

Щодо моральної шкоди, батьки не могли оцінити її в грошовому еквіваленті. Але в цивільному позові заявляли суму в 100 млн грн. Їх мали перерахувати на кілька рахунків дитячих центрів соціально-психологічної реабілітації. Однак суд присудив 800 тис. грн на користь батька.

"Суд керувався рішенням присудити розумну суму. Але вона нерозумна, як і сам вирок. Бо оцінити, яку шкоду можна нанести звірячим убивством дитини - неможливо", - додав адвокат.

19 червня 2019-го в Іванівці на Одещині знайшли вбитою 11-річну Дарину Лук'яненко. Її шукали 6 діб після того, як пішла на танцювальний гурток у школу і зникла. Тіло виявили у вигрібній ямі туалету у дворі підприємців Тарасових. Єдиний підозрюваний - молодший син підприємців Микола. Зізнався: злочин планував. Хотів дівчину зґвалтувати. Тому заманив у двір і накинувся. Дарина пручалася, Тарасов душив її, доки не знепритомніла. Зґвалтувати не зміг "через фізичну неспроможність" - написано в протоколі допиту. Вирішив убити дівчину. Перерізав їй сонну артерію. Щоб кров не розбризкувалася, одягнув на голову пакет. А тоді, щоб приховати сліди злочину, прив'язав каміння до ніг і кинув тіло в яму.

Зараз ви читаєте новину «"Дитину кинули в лайно і це - не наруга" - адвокат відреагував на вирок убивці Дарини Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути