вівторок, 21 серпня 2012 10:34

П'яний підліток у Рівному влаштував перегони з ДАІ

П'яний підліток у Рівному влаштував перегони з ДАІ
Щоб зупинити втікача, правоохоронці заблокували дорогу двома автомобілями. Фото: rovenkipolice.org.ua

17-річний Микола з села Зоря на Рівненщині угнав вантажний мікроавтобус, щоб сподобатися своїй дівчині. У ніч проти неділі 19 серпня хлопець проходив повз подвір'я односельчанина Юрія – біля будинку стояв "Мерседес-Бенц спринтер 413".

Хлопець був напідпитку і шукав пригод на свою голову. Не довго думаючи, він сів за кермо мікроавтобуса. Потім завів мотор та поїхав до Рівного, що за 15 км звідти.

Близько 5-ої години ранку жовтий мікроавтобус у місті помітив патруль ДАІ. На перехресті вулиць Соборної та княгині Ольги водій нахабно проїхав на червоне світло. Більше того, на очах інспекторів бус різко рвонув геть.

"Патрульні увімкнули сирену, однак вимоги зупинитися водій ігнорував. Мікроавтобус лише збільшував швидкість, щоб відірватися від переслідувачів",- розповідає Руслан Панасюк з прес-служби обласного управління ДАІ. – "По його манері було помітно, що водій у неадекватному стані. Раз за разом він створював аварійні ситуації – пролітав перехрестя, не зважаючи ні на кого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куплену в салоні "шкоду" конфіскували на кордоні

Даішники викликали підмогу – ще два патрульних автомобілі. Мікроавтобус вирвався за межі міста і звернув у напрямку Луцька. Швидкість буса при цьому була 150 км на годину.

Однак вже за кілька кілометрів автомобіль не витримав перегонів. З "Мерседеса" почала витікати охолоджувальна рідина і бус став їхати ривками.

Щоб зупинити втікача, правоохоронці заблокували дорогу двома автомобілями. Микола врешті заспокоївся і загальмував.

"У хлопця не було ані документів на авто, ані посвідчення водія. Від нього сильно несло спиртним - помітно було, що юнак добряче напився. Медичні працівники підтвердили, що так воно і є", - розповідають інспектори. – "Хлопець признався, що викрав автомобіль тільки для самоствердження - хотів уразити вчинком дівчину. На горе-водія склали одразу чотири протоколи. Що з ним робити далі, хай вирішує суд".

Власник мікроавтобуса мирно спав усю ніч і навіть не здогадувався, що його "Мерседес" викрали. Про нічну пригоду він дізнався від інспекторів ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «П'яний підліток у Рівному влаштував перегони з ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути