четвер, 16 липня 2015 14:52

Путін особисто не хоче трибуналу по "Боїнгу"

Путін особисто не хоче трибуналу по "Боїнгу"
Фото: kanews.ru

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте висловився проти створення міжнародного трибуналу по збитому в липні минулого року над Україною "Боїнгу-777".

Про це повідомляє прес-служба Кремля, передає "Дождь".

"Президент Росії докладно роз'яснив російську позицію щодо передчасності і контрпродуктивності ініціативи низки країн, включаючи Нідерланди, по створенню міжнародного трибуналу для кримінального переслідування осіб, відповідальних за знищення малайзійського авіалайнера", - йдеться в повідомленні на сайті глави РФ.

Російський президент також закликав спершу завершити всебічне розслідування катастрофи. Крім того, Путін назвав "неприпустимими" вкидання різних неофіційних версій у ЗМІ.

Варто зазначити, що у той час, як низка країн пропонує створити міжнародний суд під егідою ООН для переслідування винних у збитті літака, Росія виступає категорично проти цього.

У середу телекомпанія CNN оприлюднила висновки доповіді по Боїнгу-777, у яких вину покладають на російських бойовиків.

Через кілька годин після публікації CNN представник Слідчого комітету Володимир Маркін в черговий раз заявив, що російські слідчі пріоритетною вважають версію, за якою рейс MH17 був збитий ракетою "повітря-повітря".

Зараз ви читаєте новину «Путін особисто не хоче трибуналу по "Боїнгу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути