Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін фактично зізнався у геноциді українського народу ‒ міжнародні експерти

Путін фактично зізнався у геноциді українського народу ‒ міжнародні експерти

Висловлювання президента РФ Володимира Путіна під час форуму "Валдайського клубу" 27 жовтня підпадають під визначення геноциду.

Російський диктатор не відмовляється від ідеї повного знищення української держави. До таких висновків дійшли експерти Інституту вивчення війни, йдеться у новому звіті організації.

Виступ президента РФ свідчить, що він повністю відкидає ідею українського суверенітету, що унеможливлює початок серйозних переговорів щодо припинення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Латвії відреагували на промову Путіна на "Валдаї"

Про наміри Путіна знищити українську державу свідчать, зокрема, його наративи про те, що Україна та Росія є єдиним народом, розділеним на різні держави через історичні обставини.

"Ці заяви, разом із багатьма діями Росії, мають викликати серйозні роздуми над питанням, що війна Росії проти України є геноцидом, оскільки геноцид юридично визначається як дії, вчинені з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу", – йдеться у повідомленні ISW.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін з'явився у четвер на засіданні "Валдайського клубу". Валдай ‒ місто у Новгородської області РФ. Путін звинувачував Захід, його виступ супроводжувався кашлем.

За його словами, це, мовляв, не російські окупанти, а "колективний Захід останніми місяцями зробив низку кроків на загострення війни в Україні".

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін сказав, що РФ розпочала війну з нібито трьох причин. Заявив про "ігнорування інтересів Москви" щодо членства України в НАТО. Про це Путін сказав у четвер на засіданні "Валдайського клубу".

Зараз ви читаєте новину «Путін фактично зізнався у геноциді українського народу ‒ міжнародні експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути