вівторок, 16 квітня 2013 15:59

Прорив теплотраси у Києві: Ахметов сказав економити труби
6

Фото: Фото Оксани Худояр

Аварійна бригада, що прибула на місце пошкодження теплотраси в районі вулиці Старонаводницької, почала відключати пошкоджену ділянку тепломережі на перетині вулиць Лаврської і Старонаводницької. У зв'язку з пошкодженням і роботами щодо локалізації прориву, рух транспорту на вказаній ділянці дороги обмежено.

Причиною прориву теплотраси "Київенерго" назвало зношеність тепломережі, яка була прокладена наприкінці 1970-х років.

"Пошкодження магістральної тепломережі діаметром 700 мм спричинило провал асфальту, і супроводжувалося витоком теплоносія на поверхню", - повідомили в "Київенерго".

На місці досі працюють бригади шляхо-ремонтного управління та "Київенерго".

"Кілька годин Верховна Рада буде без води. Поки перемикають з однієї мережі на іншу. На цьому місці вже міняли трубу, дірка була з метр, але змінили лише шматок. Треба було всю міняти. От вона й рвонула. Тут подача й обратка. Якщо одну поміняли, то поміняйте й іншу. Раніше відрізали кусок дірявої труби, знайшли нову, приставили, заварили. А тепер пошкодження вирізають, і приварюють латку. І дивиться зварювальник: витримає чи прорве. Може через місяців п'ять прорвати. Ринат Ахметов сказав: "Труби треба економити", - розповідає один із працівників "Київенерго", який ліквідовує аварію на місці.

Заправник Олександр Дяченко розповідає, що ремонтні служби приїхали на місце за годину після прориву.

"Почало вимивати потроху, а потім напір збільшився. На дорогу вимивало каміння. Комунальні служби приїхали за годину", - каже Олександр.

Як відомо, раніше "Київенерго" попереджало про можливе збільшення кількості провалів асфальту і витоків гарячої води через зсуви ґрунту у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Прорив теплотраси у Києві: Ахметов сказав економити труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути