Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 15:38

Прокуратура США закрила найбільший файлообмінник у світі Megaupload

Прокуратура США домоглася закриття одного з найбільших файлообмінних сайтів у світі - Megaupload. Інформація про це міститься у відповідній доповіді Міністерства юстиції США. В рамках розслідування справи про організацію підприємницької діяльності з незаконним використанням авторських матеріалів обвинувачення висунуто проти семи осіб і двох юридичних осіб - компаній Megaupload Ltd. і Vestor Ltd.

Автор: Фото: Reuters
  Кім Дотком, він же Кім Шмітц
Кім Дотком, він же Кім Шмітц

Слідство вважає, що Кім Дотком (він же Кім Шмітц) організував зазначені компанії, які, діючи через однойменний сайт Megaupload та афілійовані з ним інтернет-ресурси, займався розповсюдженням авторських матеріалів, не маючи на те прав, тобто так званим інтернет-піратством. Крім нього, звинувачення висунуті громадянам Німеччини Фінну Батато, Свену Ехтенаху, Мартіасу Ортману, а також словаку Юліусу Бечку, естонцю Андрусу Номмо і голландцеві Браму ван дер Колку, пише quote.rbc.ru.

За запитом американської сторони К. Дотком і ще троє підозрюваних, чиї імена не називаються, вже арештовані в Окленді у Новій Зеландії. Також накладено арешт на рахунки компаній загальною сумою 50 млн дол.

Обвинуваченим інкримінується незаконне збагачення на суму більше 175 млн. дол, при цьому, на думку слідства, сукупний збиток, нанесений правовласникам, становить не менше 500 млн. дол. У випадку, якщо їх провина буде доведена, обвинуваченим загрожує до 20 років позбавлення волі за злочинне привласнення авторських матеріалів, до п'яти років за змову з метою порушення авторських прав і до 20 років за незаконні фінансові операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комп'ютерним піратам оголосили найбільшу війну

Примітно, що сайт Megaupload був не тільки одним з найбільших "піратських ресурсів", а й користувався підтримкою багатьох знаменитостей. Зокрема, американські діячі шоу-бізнесу - актриса Кім Кардашьян, реп-виконавець Каньє Уест і співачка Аліша Кіз висловлювалися на підтримку проекту. Спостерігачі відзначають, що дії американської влади явно носять показний характер. Вони могли стати відповіддю на проведену напередодні акцію проти прийняття законодавчого акта SOPA (закон про протидію інтернет-піратству).

Користувачі мережі не залишилися осторонь. Відразу після закриття Megaupload сайт Міністерства юстиції США піддався атаці.

Нагадаємо, законодавчий акт SOPA дозволяє правовласнику вимагати відключення інтернет-ресурсу за поширення піратського контенту, навіть якщо керівництво ресурсу не причетне до його появи на сайті. У старій редакції власник прав власності мав право вимагати видалення незаконно розміщених матеріалів. Це викликає хвилю критики інтернет-спільноти, тому що загрожує свободі обміну інформацією.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура США закрила найбільший файлообмінник у світі Megaupload». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути