Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2013 10:37

Прокуратура оскаржить рішення про повернення звань міліціонерам-ґвалтівникам

Прокуратура оскаржить рішення про повернення звань міліціонерам-ґвалтівникам
Фото: doba.te.ua

Прокуратура оскаржуватиме вирок суду стосовно колишніх працівників міліції, які в опорному пункті Петровського районного відділу міліції зґвалтували кийком затриманого. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

Вчора, 23 грудня, Апеляційний суд Донецької області повернув звання лейтенанта екс-дільничному інспектору Петровського районного відділення міліції міста Донецька Руслану Сутковому, який був засуджений до 10 років позбавлення волі.

"Виключити з вироку рішення суду про позбавлення Суткового спеціального звання "лейтенант міліції", про позбавлення Чижова військового звання "солдат" і Зайця спеціального звання "підполковник міліції". В решті вирок залишити без змін", - йдеться у рішення суду.

Апеляцію потерпілого Михайла Бєлікова залишили без задоволення.

У прокуратурі пояснили, що суд приймав це рішення через те, що у справі було виявлено процесуальне порушення - неправильне застосування норми закону.

Прокуратура буде звертатися до Вищого спеціалізованого суду України для того, щоб оскаржити м'якість вироку і позбавити фігурантів справи спеціальних звань.

Як відомо, 17 червня 2012 року в опорному пункті №5 Петровського райвідділу міліції Донецька правоохоронці побили і зґвалтували кийком Михайла Бєлікова.

Потерпілий переніс важку операцію. За цей злочин до десяти років позбавлення волі був засуджений екс-дільничний Руслан Сутковий.

Військовослужбовець Вадим Чижов і старший дільничний інспектор-підполковник міліції Олег Заєць отримали умовні терміни: 4 і 5 років відповідно.

Суд відмовився визнати вимогу адвоката виплатити потерпілому Бєлікову 2 млн грн моральної шкоди. Замість цього йому повинні виплатити 250 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура оскаржить рішення про повернення звань міліціонерам-ґвалтівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути