неділя, 06 листопада 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин створює нові збройні формування біля українського кордону

Пригожин створює нові збройні формування біля українського кордону
Російська ПВК "Вагнер" буде створювати "ополчення" біля кордону з Україною. Фото: slovoidilo.ua

Російська приватна військова компанія "Вагнер", власником якої є наближений до президента РФ Володимира Путіна олігарх Євген Пригожин, оголосила про створення нових формувань.

Неподалік українського кордону в Курській і Бєлгородській областях ПВК формуватиме центри "підготовки та управління народним ополченням". Про це у соцмережі VK повідомила пресслужба Пригожина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін замінює найвищих військових командирів ‒ аналіз британської розвідки

Це "ополчення" має складатися з жителів прикордонних областей. За словами Пригожина, залучати до забезпечення формувань потрібно місцевий бізнес.

"Якщо ти власник невеликого заводу, на якому працює 100 осіб, і з них 50 – статевозрілі самці, то 25% повинні нести службу в окопах, а 75% продовжувати свою трудову діяльність. І так по колу - один тиждень в окопах, три – вдома і на виробництві", ‒ пояснив російський олігарх.

Підприємства, які надаватимуть добровольців, він запропонував відзначати високими державними нагородами.

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин намагається розширити свій вплив у регіонах Росії. Бізнесмен відвідав Курську область, де будують лінію оборони, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин отримує дедалі більше впливу на території Російської Федерації. "Кухар" російського диктатора Володимира Путіна набирає популярності у певних колах, розказала аналітикиня американського Інституту вивчення війни ISW Катерина Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин створює нові збройні формування біля українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути