субота, 05 листопада 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW розказали про авторитет Пригожина у ближньому колі Путіна

В ISW розказали про авторитет Пригожина у ближньому колі Путіна
Фінансист ПВК "Варнер" позиціонує себе як впливового лідера та воєначальника. Фото: ТАСС

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин отримує дедалі більше впливу на території Російської Федерації.

"Кухар" російського диктатора Володимира Путіна набирає популярності у певних колах, розказала аналітикиня американського Інституту вивчення війни ISW Катерина Степаненко, передає "РБК-Україна".

"Олігарх, очевидно, має зв'язки в ближньому колі Путіна. Видання Washington Post повідомляло, що він був одним із тих, хто висловлював сумніви щодо прогресу "спеціальної військової операції" безпосередньо Путіну, і це дуже важливо", – сказала вона.

Пригожин також має доступ до російських медіа, які щільно контролюються федеральною владою. Він має можливість публікувати статті про себе на "РІА Фан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник "Вагнера" утверджується у РФ як нова політична сила – ISW

Фінансист ПВК "Варнер" позиціонує себе як впливового лідера та воєначальника. Водночас він усе більше говорить із російськими медіа.

"У нього є аудиторія в Telegram, є можливість прямо звертатися до російських політиків через свої публічні заяви. Пригожин намагається стати впливовою фігурою в російському суспільстві. І він має можливості впливати через контроль над "вагнерівцями", які за багатьма російськими оцінками є єдиним формуванням, якому вдається продовжувати наступ, а не сидіти в обороні. Це дає йому певний авторитет, тому що Путіну потрібно, щоб його війська продовжували воювати у Донецькій області", – зазначила Степаненко.

Російський олігарх, творець і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області.

Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW. Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «В ISW розказали про авторитет Пригожина у ближньому колі Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути